AB?NİN TÜRKİYE?YE YANSIMALARI FOTOĞRAF SERGİSİ GERÇEKLEŞTİ

Kocaeli Sanayi Odası AB bilgi merkezi ile Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası AB bilgi noktasının 2015 yılı etkinlikleri kapsamında, AB Türkiye delegasyonu ve Türkiye Foto Muhabirleri Derneği iş birliğince gerçekleştirilen ?AB?nin Türkiye Yansımaları? adı fotoğraf sergisi Zonguldak Esas 67 Burda AVM?de ziyarete açıldı.

Serginin açılışına ZTSO Başkanı Metin Demir, Zonguldak Belediye Başkan Vekili Mehmet Türkçelik, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, CHP Zonguldak İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, Zonguldak İş Kur Müdürü Gönül Demirsu, ZTSO yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

abnin_turkiyeye_yansimalari_h19262_844ad

Demir ?Türkiye’nin Avrupa Birliği vizyonu sürmektedir?

Sergi açılışı öncesinde resim sergisi hakkında bilgi veren TSO Başkanı Metin Demir ?Türkiye’nin Avrupa vizyonu, Türkiye’nin Avrupa’ya yönelişi tarihi geçmişe dayanan köklü ve artık hükümetlerinde üzerinde bir devlet politikası halinde yıllardır süregeliyor. Zaman zaman kesintiler ve aksaklıklar yaşansa da Türkiye’nin Avrupa Birliği vizyonu sürmektedir. Türkiye’nin Avrupa Birliğine uyumuyla ilgili çalışmalar bir taraftan sürdürülmektedir. Bizde bu başlık altında Avrupa Birliği?nin Türkiye delegasyonuyla ortak yürütülen çalışmaların içerisinde olma gayretindeyiz. Bu başlık altında da öteden beri Kocaeli Sanayi Odası bünyesinde bulunan Avrupa Birliği bilgi merkezi ve Zonguldak AB bilgi noktası olarak bizim de içinde bulunduğumuz bir çok etkinlik gerçekleştirdik. Geçen yıl fidan dikimi kampanyamız vardı. Bu yılda bu güzel fotoğraf sergisiyle Zonguldak’lıların karşısındayız. Amacımız Avrupa Birliği doğru tanınsın, doğru bilinsin ve AB-Türkiye ilişkileri doğru bir düzlemde gelişsin. Öte yandan, sergilenecek fotoğrafların önemli bir yarışmanın sonucu olduğunu da söylüyorum. 3 bin 700’ün üzerinde fotoğrafın katıldığı ve bunlardan 26’sının sergilenmeye değer bulunduğu yarışma süreci var. Orada da Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’nin bu yönde bir işbirliği var. Esas 67 Burda AVM yetkililerine de etkinliğimizi burada gerçekleştirme fırsatı verdiği için teşekkür ediyorum? diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından TSO Başkanı Metin Demir tarafından açılışı yapılan sergi sonrasında siyasetçiler ve vatandaşlar sergiyi dolaştı.

Demir_Turkiyenin_Avrupa_Birligi_vizyonu_surmektedir-IMG_3729