Genel

BİLİM VE TEKNOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ARTMER) DANIŞMA KURULU TOPLANTISI YAPILDI

Toplantıya, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ile ARTMER Danışma kurulu üyeleri, Türkiye Taşkömürleri Kurumu (TTK) Genel Müdürü Burhan İnan, Zonguldak Kamu hastaneleri Genel sekreteri Mustafa Özkan Gün, Bilim ve Sanayi İl Müdür Resul Acar ve diğer yetkililer katıldı.

fft256_mf14808297
BEÜ Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (ARTMER) Müdürü Prof. Dr. Ahmet Altın slayt gösterisi eşliğinde Danışma Kurul üyelerine bilgi verdi ve merkez olarak ?İndüktif Eslemel Plazma Kütle Spektrometresi?, ?Su Kromotoğrafisi?, ?Taramalı Elktron Mikroskobu?, ?Elementel Analiz?, ?Raman Spektrometre?, ?Fiziksel Kimyasal İnfared Sorpsiyon?, ?Toplam Organik Karbon?, ?Diferansiyel taramalı Kalorimetre?, ?DNA Dizi Analizatörü?, ?Petrol Ürünleri Analiz Cihazları?, ?X-Işını Karınımı? ve ?X-Işınlar Floresasns Spektrometresi? laboratuarlarına sahip olduklarını kaydetti
BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer?de seminerde üniversite Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak analiz ve laboratuar hizmetlerinde sektörlere hizmet verdiklerini kaydetti.
Seminer sonrasında ise BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer danışma kurulu üyelerine laboratuarları tek tek gezdirdi ve onlara bilgi iverdi.

fft256_mf14808291
100 BİN KEZ BÜYÜTEN ALEKTNONİK MİKROSKOP
Türkiye?de sadece birkaç tane bulunan Taramalı Elektron Mikroskobu ARTMER?de bulunuyor. Bu mikroskobun özelliği De normalde ışın mikroskopları bir nesneyi 1000-1500 kez büyültebilirken, elektron mikroskobu ise bir nesneyi 100 bin kez büyülterek inceleme olanağı sağlıyor.
DEMİR: ÖZEL SEKTÖR FİRMALARINI BAŞKA YERLERDE DEĞİL DE ZONGULDAK?TA YERİNDE BU HİZMETLERİ ALMASI İÇİN TEŞVİK EDECEĞİZ
Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir?de, ?TTK Zonguldak limanında uluslararası ticaretle uğraşan arkadaşlarımızın bazı analiz ihtiyaçları oluyor, onları üniversitemize nasıl yönlendirebiliriz , onun çalışması içerisinde olacağız? dedi.
Demir, ?Kıymetli hocamıza teşekkür ediyorum. Bugün üniversitemizin araştırma merkezinde son dönemde sürekli gelişimini devam ettire, büyüyün labaratuvarlarıyla, kapasitesini geliştiren birimleri yerinde b.ir kez daha hocamızla birlikte görmüş olduk. Biz öteden beri üniversite sanayi işbirliğini önemsiyoruz ve danışma kurulunda da sağ olsun hocamızın dav eti üzerine bulunuyoruz. Bu üniversitemizin içinde bulunan araştırma ve geliştirmeyle ilgili kapasite bazı özel sektör firmaları tarafından kullanıldı. Seramik sektöründeki bazı arkadaşlarımız protokoller yaptı. Biz bugün edindiğimiz bilgiler doğrultusunda ilerleyen süreçte inşallah başta Organize sanayi Bölgelerinde, Çaycuma ve Ereğli?de üretim yapan ihracat yapan firmalarımızla daha yoğun bir görüşme içine gireceğiz. TTK Zonguldak limanında uluslararası ticaretle uğraşan arkadaşlarımızın bazı analiz ihtiyaçları oluyor, onları üniversitemize nasıl yönlendirebiliriz , onun çalışması içerisinde olacağız. Üniversitemizin yaptığı yatırımın daha efektif kullanılmasıyla ilgili bizde özel sektör firmalarını başka yerlerde değil de Zonguldak?ta yerinde bu hizmetleri alması için teşvik edeceğiz. İnşallah burada yakın zamanda da mesafe alacağımız umut ediyoruz? dedi.

artmerde-danisma-kur-4176f29a8092bdf7e6d7