EKONOMİ BAKANLIĞI DESTEKLERİNİN ANLATILDIĞI İLETİŞİM NOKTALARI EĞİTİM PROGRAMINA KATILDIK

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Muharrem Sarıkaya, Ekonomi Bakanlığı tarafından, TOBB’a bağlı oda ve borsalara sağlanan destekler ve uygulamalarla ilgili Ankara’da düzenlenen  İletişim Noktaları Eğitim Programı’na katıldı.​

Programın açılış konuşmasını yapan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu “Ekonomi Bakanlığı aklınıza gelebilecek her alanda büyük imkanlar sunuyor. Biz biliyoruz, ama firmalarımızın büyük bölümü ya bunları tam olarak bilmiyor, ya da nasıl başvuracağını, ne yapacağını bilemiyor. Diğer taraftan, Odalarımız da şehirlerinde özel sektörü temsil ediyorlar. Türkiye’de her firma ile doğrudan temasları var. Ekonomide bir sıkıntı yaşanırsa tabandan gelen sinyalleri ilk önce Odalarımız fark ediyor. Firmaların ihtiyaç ve taleplerini biliyorlar. Her firmaya doğrudan ayağında hizmet sunabilecek kapasiteye sahipler. İşte bugün Ekonomi Bakanlığımız ile TOBB camiasını, yani Odalarımızı bir araya getiriyoruz. Etle tırnak haline geliyoruz. Burada bulunan 81 il ve akredite ilçe Odalarımızın temsilcileri Ekonomi Bakanlığı’nın faaliyetleri ve teşvikleri hakkında bilgilendirilecekler. Daha sonra da bulundukları bölgede Bakanlığımızın birer temsilcisi gibi çalışacaklar ve firmalarımıza hizmet verecekler. Yani diyoruz ki, Ekonomi Bakanlığı’nın yerelde uç beyleri olacaklar” dedi.

Murzioğlu, Dış Ticaret Yatırım ve İletişim Noktaları Eğitimi ile her Odanın kendi şehrinde Ekonomi Bakanlığının teşviklerini doğrudan firmaların ayağına götüren bir hizmet noktası haline geleceğini, hem Bakanlığın hizmetlerini çok daha hızlı ve doğrudan iş dünyasına sunacaklarını hem de Odaların hizmet kapasitelerinin artacağını, böylece Türkiye’nin kazanacağını söyledi.