FARABİ III. AR-GE VE İNOVASYON PROJE PAZARI ÖDÜL TÖRENİYLE SONA ERDİ

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiği Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazar’ı Sezai Karakoç Kültür Merkezi?nde açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından Farabi Kapalı Spor Salonu?na geçilerek gelen 103 proje jüri üyeleri tarafından değerlendirildi. Zonguldak ili dışından çok sayıda projenin katıldığı FARABİ III. AR-GE ve İnovasyon Proje Pazarı?na geçen yıla oranla proje sayısında yüzde elli artış olduğu öğrenildi.

Adsız2

13 Mayıs Cuma günü gerçekleştirilen açılış törenine Yönetim Kurulu Başkanımız Metin Demir, Zonguldak Vali Yardımcısı Nevzat Taştan, BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. K. Varım Numanoğlu, Erdemir Çelik Ar-Ge Müdürü Dr. Yılmaz Kacar, akademik ve idari personeli ve Proje Pazarı katılımcılarının yanı sıra öğrenciler katıldı.
Açılış konuşmalarından sonra kurumlarının işleyişi ve Ar-Ge projeleri hakkında ayrıntılı bir sunum yapıldı. Sunumun ardından Zonguldak Vali Yardımcısı Nevzat Taştan Erdemir Çelik Ar-Ge Müdürü Dr. Yılmaz Kacar?a teşekkür plaketi; BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. K. Varım Numanoğlu ise yaptığı sunum anısına bir teşekkür belgesi takdim etti.

Adsız3

Açılış töreninden sonra katılımcıların proje sunumları için Farabi Spor Salonu?na geçildi. Katılımcılar kendileri için hazırlanan stantlarda yaptıkları projeleri tanıttılar. Jüriler stantları tek tek gezerek proje sahiplerinden projenin amacını, hedefini, nasıl yapıldığı gibi bilgileri alarak çeşitli kıstaslara göre bir değerlendirme yapıp dereceye giren projeleri belirlediler. Ödül töreninden önce BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer proje stantlarını gezerek projeler hakkında ayrıntılı bilgi aldı. 103 projenin yarışmacı olarak katıldığı Proje Pazarı etkinliğinde ikisi mansiyon olmak üzere toplam beş ödül dağıtıldı.