İNEGÖL MOBİLYA AĞAÇ İŞLERİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDUK

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nın öncülük ettiği ilimiz mobilya sektörünü kümelenme yöntemi ile bir araya getirmeyi amaçlayan Zonguldak mobilya ağaç işleri organize Sanayi bölgesi kurulması çalışmaları kapsamında ülkemizde mobilya ağaç işleri sektöründe öncü durumunda olan İnegöl ziyaret edildi. Ziyarete Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası, Zonguldak Valiliği proje birimi, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı yetkilileri, Başoğlu Orman Ürünleri, Doxa Office Furneture Çanakçılar,Devas Devrek Ağaç Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Denko Banyo,Devrek Mobilya İmalat Orman Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi, Zeki Mobilya, Umut Pazarlama,Mustafa Kahveci Nur Orman Ürünleri ve Mobilya İmalatı yetkilileri katıldı. Ziyarette İnegöl Mobilya Ağaç İşleri Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, bölgede faaliyet gösteren firmalar, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası, İnegöl Mobiliyum Mobilya AVM yetkilileri ile görüşülerek sektörün üretim pazarlama ve satıştaki durumu hakkında bilgi alındı.

Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Eyüp Tunca İnegöl’ün yüz yıllık bir mobilya ağaç işleri geçmişi olduğunu İnegöl mobilya ağaç işleri Organize Sanayi bölgesinin kuruluşunun 2006 yılı olduğunu organize Sanayi bölgesinin İnegöl belediyesi İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası ile Bursa Yatırım İzleme Ve Kordinasyon Başkanlığının ortak girişimleri ile kurulduğunu söyledi.
İnegöl Mobilya Ağaç İşleri Organize Sanayi Bölgesinin toplam 6750 dönüm arazi üzerinde kurulduğunu ve iki etap halinde yapılmasının öngörüldüğünü ,birinci etabının büyük oranda tamamlandığını ikinci etabının tamamlanması ile ilgili çalışmaların sürdüğünü mobilya ağaç işleri ihtisas organize Sanayi bölgesinin kurulması ile bu sektörde üretim yapan firmaların çok daha geniş imkanlara kavuştuğunu üretim ve yurtiçi yurtdışı satışlarının katlandığını ifade etti.
Sonrasında bölgede faaliyet gösteren işletmeler gezilerek işletmelerin kuruluş, gelişme ve mevcut faaliyetleri hakkında bilgiler alındı. işletme ziyaretlerinden sonra İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası ziyaret edildi. Ziyarette İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Muhteşem Kaynakçı İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nın kuruluşu ve faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Son olarak Mobilyum İnegöl Mobilya AVM ziyaret edildi yönetim kurulu başkanı Talha Temur Han ve Yönetim Kurulu İkinci Başkanı Metin Baydar mobilya AVM’nin kuruluşu ve faaliyetleri hakkında bilgi vererek, üretici firmaların alıcılara son ürünlerini burada tanıttıklarını belirterek gerek yurtiçi gerekse yurtdışı satışlarda böyle bir ortamda ürün pazarlamanın üreticilere ciddi satış avantajları sağladığını ifade etti.
Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir ilimizde küçük ölçekli olarak dağınık bir şekilde faaliyet gösteren ve rekabet gücü düşük olan işletmelerimizi tüm sektörler için kümelenme yöntemi ile organize bölgeler halinde daha büyük ölçekli işletmelere dönüştürmeyi üretim ve pazarlama avantajları sağlayarak işletmelerimizin ulusal ve uluslararası aktörler haline gelmesini sağlamaya çalışıyoruz. İnşallah bunları başardığımızda daha yaşanabilir daha müreffeh bir Zonguldak olacak dedi.