Genel

K BELGESİ İŞLEMLERİ ZONGULDAK TSO TARAFINDAN YAPILMAYA BAŞLANDI

Ulaştırma ,Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile TOBB arasında yapılan protokol uyarınca Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası K türü belgelerinin verilmesi hususunda yetkilendirildi.

Protokol uyarınca K1-K1*-K2-K2*ve K3 belgelerinin alım, ek, devir, düşüm, iptal ve yenileme işlemlerini yapmak üzere yetkilendirilen Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası belge düzenleme işlemlerine 13.05.2014 tarihinden itibaren yeniden başladı.

Bilindiği gibi Anayasa Mahkemesi 2013 yılında Ulaştırma Bakanlığının yetkilerinin bir bölümünü veya tamamına herhangi bir sivil toplum örgütüne devir edemeyeceğine karar vererek 2005 yılında TOBB ile yapılan protokolün Anayasaya aykırı olduğuna karar vererek 6 ay içinde yasal düzenlemenin yapılması şartını koymuştu. Anayasa Mahkemesinin verdiği yasal sürenini 2013 yılı sonunda bitmesi üzerine   Batı Karadeniz Bölgesinde bulunan nakliyeciler K belgesi işlemlerini gerçekleştirmek için  Ulaştırma Bakanlığı Bolu Bölge Müdürlüğüne  gidiyorlardı.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Demir protokolün yenilenmesi hususunda yaptığı açıklamada  K belgelerinin tüm işlemlerinin  Zonguldak?ta verilmesinin bölgedeki nakliyeciler için büyük kolaylık olduğunu vurgulayarak ?Üyemiz olsun veya olmasın tüm belge sahiplerinin cezai işlem görmemesi için  belge düşümlerini ve ek işlemlerini zamanında yapmasını arzu ediyoruz. K belgesi hususunda bilgi edinmek için odamız K servisini arayabilirler, ayrıca web sayfamızı ziyaret edebilirler. Genelge ve yönetmeliklerde yapılan değişiklikleri üyelerimize iletmeye çalışıyoruz. Basın yolu ile yaptığımız açıklamalar dışında dergimiz aracılığı duyurular yapıp üyelerimizin cep telefonlarına SMS?ler atıyoruz. Diğer meslek örgütleri ve odalarda üyelerinin GSM bilgilerini bize verirse onların cep telefonlarına da  SMS atabiliriz. Ancak tüm belge sahipleri bilmelidir ki araç satılınca 60 gün içinde ,alındığında ise alındığı gün bildirimde bulunma zorunluluğu vardır.aksi takdirde cezai işlem uygulanır.?dedi.