KANATLI HAYVAN ÜRETİCİLERİNİN SORUNLARI KONUŞULDU

23 Aralık 2016 Cuma günü Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nın organize ettiği, Zonguldak, Bartın, Karabük, Düzce, Çankırı, Kastamonu ve Sinop illerinin kanatlı hayvan eti üreticilerinin sorun ve taleplerinin görüşüldüğü toplantı Emirgan Otel’de yapıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın koordinesinde başlayan toplantıya, Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Dr. İbrahim Özcan’ın başkanlığında; Et ve Süt Kurumu’ndan bir Daire Başkanı, yedi ilin Hayvan Sağlığı Şube Müdürleri, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun Çankırı ve Kastamonu il koordinatörleri, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, Zonguldak Ziraat Odaları Başkanları, Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birlik Başkanları ve yöneticileri ile kanatlı hayvan eti üreticileri katıldı.

Kanatlı hayvan üreticilerinin ekonomik sıkıntılar çektiğine vurgu yapan Zonguldak ili Kanatlı Hayvan Et Üreticiliği Birliği Başkanı Osman Bayraktar; “Bakanlığımız, çiftliklerin borçlarının faizsiz olarak bir yıl ertelendiği müjdesini bizlere sundu. Fakat bu konuda tavuk üreticilerini de kapsayan bir düzenle yapılmasını ve istikrarlı fiyat düzenlemesi için çalışma yapılmasını biz bakanlık temsilcileri olarak sizlerden şu zor günümüzde bir lira bankaya borç verilecek paramız yok, çiftçimiz perişan. Hatta biz 6 aydır bu sorunlarımızı gerek bakanlığımıza gerek gerekli mercilere yaptık. İnanın mutfağına, buzdolabına ekmek getiremeyen üreticilerimiz var. Çoğu üreticilerimiz işçi çalıştırmaktaydı. İşçilerini çıkarmış duruma gelip aile olarak yapsa bile şuan ortalama 20 bin kümes yaklaşık ayda 800 lira gibi bir para kazanmaktadır. Asgari ücret bile kazanamıyorlar. Mutlaka entegreler üzerinden de düzenlemeler yapılmalıdır” dedi.