MFA İŞ GÜVENLİĞİ MEDİKAL TEKSTİL İMALAT TİCARET SANAYİ YETKİLİLERİ BEÜ REKTÖRLÜĞÜNÜ ZİYARET ETTİ

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasının sanayici Üyelerinden, MFA iş Güvenliği Medikal Tekstil İmalat Ticaret Sanayi Limited Şirketi’nin Şirket Ortağı ve Genel Müdürü Fatih FURTUN, Şirket Ortağı ve Genel Koordinatörü Murat UZUN, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin DEMİR, Genel Sekreter Uzm. Muharrem SARIKAYA ile birlikte BEÜ Rektörü Prof.Dr. Mahmut ÖZER’i makamında ziyaret ettiler. Ziyarette Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Hakan KUTOĞLU, Prof.Dr. K.Varım NUMANOĞLU ve ARTMER Müdürü Prof. Dr. Ferruh AYOĞLU’ da hazır bulundu.

Ülkemizin ilk CE belgeli toz maskesini yerli sermaye ile 2008 yılında üretmeye başlayan ve yapmış olduğu AR-GE ve Makine yatırımları ile gaz maskesi ve filtrelerin seri üretimini Zonguldak’ta yapan; bu alanda Türkiye’nin ilk ve tek yerli üreticisi olan MFA şirketinin ürünlerinin akredite edilerek uluslararası piyasalarda satılması aşamasında bu hizmetin yurt dışından alındığı, bu nedenle sürecin fazla zaman aldığı ve önemli bir ekonomik kaynağında yurtdışına çıktığı, Üniversitemizin öncülüğünde yapılacak bir çalışma ile Üniversitemiz bünyesinde  kurulacak bir Merkez vasıtası ile iş güvenliği alanında gerek yurt içinde gerekse yurt dışında üretilen malzemelerin denetlenilerek CE belgesi düzenlenmesi bağlamında Avrupa Birliğinden onaylanmış kuruluş yetkisi alınarak,bu alanda ülkemiz için çok prestijli bir iş başarılabileceği şirket yetkilileri tarafından ifade edildi. Genel Koordinatör Murat UZUN ise aktif karbonun gerek filtrelerde gerekse giyilebilir iş güvenliği malzemelerinde önemli oranda kullanıldığını ve bu kullanımın giderek arttığını belirterek Zonguldak’ta Üniversitemizle birlikte aktif karbon üretimine yönelik ortak bir AR-GE çalışması yapmak istediklerini dile getirdi.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin DEMİR ise, Oda olarak yapmış olduğumuz tüm projelerde yanımızda  olmanızdan dolayı Şahsınızda tüm Üniversitemiz çalışanlarına teşekkür ederim, en kısa sürede söz konusu çalışmaları yaparak tekrar ziyaretinize geleceğiz dedi.