Genel

ODA VE BORSA SEÇİMLERİ ERTELENDİ

Mart 15, 2013 by yonetici in Genel with 0 Comments

Bakanlar Kurulu’nun 28/01/2013 günlü toplantısında, Oda, Borsa seçim takviminin MAYIS ayında başlamasına, T.O.B.B. Genel Kurulu’nun da Ağustos ayında yapılmasına karar verildi.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından bir açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bu hafta sonu fiilen başlaması gereken oda ve borsa seçimlerinin ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurulu’nun ertelendiğini açıkladı.

Arınç yaptığı açıklamada, konuyla ilgili olarak Bakanlar Kurulu’nun kabul ettiği kararnamenin yayımlanmak üzere Resmi Gazete’ye gönderildiğini duyurdu.

Buna göre; Şubat ayının başında başlaması düşünülen oda ve borsa seçim takvimi MAYIS ayına, TOBB Başkanlık ve diğer organ seçimleri de Ağustos ayına ertelendi.

TOBB, yeni meslek gruplandırmalarına ilişkin yapılan itirazların sağlıklı bir şekilde değerlendirilebilmesi için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan oda ve borsa seçimlerinin makul bir süre ertelenmesi talebinde bulunmuştu.

Odamız seçim takvimine ait yeni düzenlemeler üyelerimize İlçe Seçim Kurulunca tekrar belirlenecek takvim dahilinde eş zamanlı olarak tekrar duyurulacaktır.

Tüm Üyelerimizin bilgisine sunarız.