SERACILIK İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ YATIRIMCILARINA BİLGİLENDİRME

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasının öncülüğünde Çaycuma ilçesinde kurulum çalışmaları devam eden Seracılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için yatırım yapmayı düşünen yatırımcı adayları teşvikler ve destekler konusunda bilgilendirildi. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan “Seracılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Fonksiyonel Tasarım ve Ön Fizibilite Raporu” referans alınarak yapılan bilgilendirme toplantısına ZTSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Genel Sekreter Muharrem Sarıkaya, Kredi Garanti Fonu yetkilisi Mehmet Ersin Salman, KOSGEB yetkilisi Soner Kaynar, Gıda Tarım Hayvancılık Zonguldak İl Müdürlüğü yetkilisi Erdal Işık, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı yetkilisi Öznur Çapraz, Ziraat Bankası Zonguldak Ticari Şubeler Müdürü Serdar Koçak ve yatırımcı adayları katıldı.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir’in açılış konuşmasının ardından söz alan Ziraat Bankası Zonguldak Ticari Şube Müdürü Serdar Koçak Ziraat Bankasının yaklaşık 450 yıldır tarıma destek verdiğini, daha önce çalıştığı Afyon ilinde de benzer projelere finansman desteği verdiklerini, yatırımcılardan proje bedelinin yaklaşık olarak %25’ini öz kaynak olarak beklediklerini, uygun koşullarda kredi verdiklerini bir tablo ile anlattı.

Kredi Garanti Fonu Müdürü Mehmet Ersin Salman ise Kredi Garanti Fonunun sektöre yönelik kredi ve teminat imkanlarını anlatarak böyle büyük bir projenin içinde olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.
Kosgeb adına toplantıya katılan Uzman Soner Kaynak ise işbirliği güçbirliği desteklerini ve nitelikli personel desteklerini anlattı. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilisi Erdal Işık’ın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının desteklerini anlatmasının ardından toplantı sona erdi.