Genel

TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU, ZONGULDAK?TA ODA BAŞKANLARI VE MECLİS ÜYELERİ İLE BULUŞTU

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Zonguldak ili ve ilçeleri müşterek oda / borsa toplantısına katıldı. Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada, Zonguldak?ın Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en önemli kentlerinden biri olduğunu söyledi.

003

Ev sahibi olarak açış konuşmasını yapan Zonguldak TSO Başkanı M. Salih demir, ?TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu önderliğinde itibarımız her geçen gün artmakta ve çok daha saygın bir kurum haline gelmekteyiz. Bu birlikteliğimizin devam etmesi dileğiyle davetimize icap edip geldiğiniz için teşekkür ediyorum? dedi.

Zonguldak?ın sanayi kültürünün ilk ortaya çıktığı kentlerden biri olduğunu anımsatan Hisarcıklıoğlu, kömürde dünya üçüncüsü olduklarını, demir-çelik ve ormancılık da müthiş kaynaklar olduğunu ifade etti.

Hisarcıklıoğlu, son on yılda Zonguldak?ın ihracatını on misli artırdığını ve müthiş bir başarı öyküsü yazdığını belirtti.

Oda/borsalar da seçim sürecinin sona erdiğini vurgulayan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, başkanların rakip olsun olmasın herkesi kucaklaması gerektiğini, birlik ve beraberliğin önemini anlattı.

TOBB?un artık bilgi ithal eden değil, bilgi ihraç eden bir noktaya geldiğini belirten Hisarcıklıoğlu, gelişmiş ülkelerdeki odaların TOBB?u örnek model almaya başladığını söyledi.

?Odalar ne iş yapıyor? diyenler olduğunu ifade eden TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, ?Üyelerimize kefil olan Kredi Garanti Fonu var. Üyemize danışmanlık hizmeti veren ABİGEM var. Nitelikli elemana ulaşabilmek noktasında UmemBeceri?10 projesini hayata geçirdik. Gümrük kapılarını modernize ederek, özel sektörü, yıllık 410 milyon lira navlun bedelinden kurtardık? dedi.

Toplantıya Zonguldak, Ereğli, Alaplı, Çaycuma, Devrek ve Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları, Meclis Başkanları ve Meclis üyeleri katıldı.

001