UZMANLAŞMIŞ MESLEK EDİNDİRME MERKEZLERİ (UMEM) BECERİ?10 PROJESİNİN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısına TSO Başkanı Metin Demir, TSO Genel Sekreteri Muharrem Sarıkaya, İŞKUR İl Müdürü Gönül Demirsu ve çok sayıda işveren katıldı.

DSC_0796

Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) ?BECERİ 10? Projesi hakkında bilgi veren TSO Genel Sekreteri Muharrem Sarıkaya ?Bu proje 2010 Yılında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İŞKUR, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji üniversitesi ortaklığında başlamış olup gelişerek devam etmektedir. Bu proje işsiz ve mesleksiz bireyleri nitelikli hale getirerek firmaların ihtiyaç duyduğu alanlarda yetişmiş meslek elemanlarına kavuşmasını sağlayan bir mesleki eğitim ve istihdam projesidir.? şeklinde konuştu.

DSC_0802

Gerçekleşen UMEM Beceri?10 proje bilgilendirme toplantısında, Aktif İşgücü Dairesi Başkanlığı İstihdam Uzmanı Savaş Mercan Beceri?10 projesinin firmalara sağladığı avantajlar hakkında bilgi verdi.

UMEM Beceri?10 ile firmalar; İhtiyaç duyduğu mesleklerde kurslarının açılmasını sağlayacak, Bu meslek kurslarında eğitim görenlere hiçbir mali yükümlülük altına girmeden staj imkânı sağlayacak, İşe almayı düşündüğü kişiyi kurs için önerebilecek ve iş başında görme imkânı elde edecek, Bu meslek kurslarında yetişen elemanları istihdam etmekle hem nitelikli elemanlara kavuşacak hem de istihdam teşviklerinden yararlanacak.
Staj sonrası istihdam durumunda, istihdam teşvikli olarak istihdam edilen kişilerin; 18-29 yaş arası erkekler ve yaştan bağımsız kadınlar için 42 ay süreyle 30 yaş üstü erkekleri için 30 ay süreyle sigorta primi işveren payı ödemeleri kamu kaynaklarından karşılanmaktadır.

DSC_0804 DSC_0787 DSC_0793