YÖNETİM KURULU BAŞKANIMIZ M.SALİH DEMİR ANKARA’DA TEMASLARDA BULUNDU

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu  Başkanı ve MESİAD Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Salih DEMİR, Başbakan Sayın R.Tayyip ERDOĞAN ile görüştü.

Başbakanımız  Sayın R.Tayyip ERDOĞAN Zonguldak maden ocaklarının kendileri için çok önemli olduğunu, özelleştirme kapsamında bulunan ÇATES?te ithal kömür kullanımına asla izin vermeyeceklerini kaydetti.

ZTSO Başkanı ve MESİAD Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Salih DEMİR ,TOBB Başkanı Sayın  Rifat HİSARCIKLIOĞLU aracılığı ile Başbakan  Sayın R.Tayyip ERDOĞAN ile  Ankara ?da bir araya geldi.

resim

Salih DEMİR görüşmede ÇATES?in özelleştirilmesi sonucu ithal kömüre yönelmesi durumunda, TTK ve özel sektör üreticilerinin geleceği ile ilgili endişelerini ve Zonguldak ekonomisinin çökeceğini dile getirerek bu konuda hazırladıkları dosyayı Başbakan  Sayın R.Tayyip ERDOĞAN?a  sundu.

Görüşmede Başbakan  Sayın R.Tayyip ERDOĞAN Zonguldak?ta kömür üretilmesinden vazgeçmeyeceklerini özelleştirme kapsamında bulunan ÇATES?te ithal kömür kullanımına asla izin verilmeyeceğini söyledi.

Başbakan  Sayın R.Tayyip ERDOĞAN görüşme sonrasında dosyayı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Taner YILDIZ?a vererek sorunun çözülmesini istedi.

Taner YILDIZ?da bu gelişme üzerine ZTSO Başkanı ve MESİAD Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Salih DEMİR ile görüşerek önümüzdeki günlerde bir araya geleceklerini açıkladı.

DEMİR BAŞBAKANA TEŞEKKÜR ETTİ

ZTSO Başkanı ve MESİAD Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Salih DEMİR ,Zonguldak için çok önemli olan bu gelişme üzerine Başbakan R.Tayyip ERDOĞAN?a teşekkür etti.

MESİAD ve TSO?nun çalışmalarının  giderek önem kazandığına değinen DEMİR ? Sayın Başbakanımız şuan için sektör üzerinde dolaşan kara bulutları dağıtmıştır. ÇATES?te ithal kömür kullanılmayacağı yönündeki açıklaması bizleri çok memnun etmiştir. Sayın başbakanımıza çok teşekkür ediyoruz. Konu sayın başbakanımız tarafından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Taner YILDIZ?a aktarılmıştır. Önümüzdeki günlerde TSO ve MESİAD ile beraber Sayın YILDIZ ile bir araya gelerek sorunun taleplerimiz doğrultusunda çözüleceğine, ÇATES?in  Zonguldak?ta kurulacak bir şirkete satılacağına ilişkin inancımız da artmıştır? dedi.