ZONGULDAK İL VE İLÇE TİCARET VE SANAYİ ODALARI MÜŞTEREK TOPLANTISI ÇAYCUMA’DA GERÇEKLEŞTİ

Çaycuma TSO Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Sarsık’ın evsahibi olduğu toplantıya Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir, Genel Sekreter Muharrem Sarıkaya Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker, Genel Sekreter Gündüz Acar, Alaplı TSO Başkanı Recep Ocak,Genel Sekreter Taner Arslan, Devrek TSO Meclis Başkanı İlkin Taşçı, Çaycuma TSO Genel Sekreteri Alper Püren ve İl Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Ferdi Kesikoğlu katıldı.

15138551_1163705247042712_3530005529675563874_o

Toplantıda 19 Kasım günü Zonguldak’a gelecek olan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’ye sunulacak raporlar ve verilecek brifing hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Periyodik olarak gerçekleştirilecek olan müşterek toplantıda, Zonguldak için hayati önem taşıyan BAKAP (Batı Karadeniz Kalkınma Projesi), ilimizin kırsal kalkınmayı destekleyen IPARD vb. hibelerden yararlanabilmesi için çalışmalar yapılması, Filyos Vadisi ve Filyos Limanı ile ulaştırma altyapısının iyileştirilmesi ve etkinleştirilmesi konuları öncelikli olmak üzere ilimizin sorunları çözüm önerileri görüşüldü. Ayrıca bu konularla ilgili ortak bir rapor hazırlanarak ilgili makamlara sunulması ve takip edilmesi kararlaştırıldı. Toplantı sonucunda alınan karara göre, Bakana sunulacak raporun Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanması ve brifingi Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir’in vermesi kabul edildi.