ZONGULDAK TİCARET VE SANAYİ ODASI GENİŞLETİLMİŞ MESLEK KOMİTELERİ TOPLANTISI YAPILDI

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası olağan genişletilmiş meslek komiteleri toplantısı oda toplantı salonunda gerçekleşti. Toplantı ana gündem maddesi, oda üyelerinin katı atık bedellerinin hesaplanması hususundaki şikâyetleri oldu. İçişleri Bakanlığı?nın katı atık bedellerinin belirlenmesine yönelik genelgesinin ardından Zonguldak Belediyesi?nin özellikle market ve restoranların katı atık bedellerini astronomik miktarlara yükseltmesinin tartışıldığı toplantının açılış konuşmasını Zonguldak TSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir gerçekleştirdi. Demir ?Belirlenen katı atık bedelleri üzerinde yaşanan tartışmaları yakından izlediklerini ve üyelerinin taleplerini sonuna kadar takip edeceklerini? söyledi .

DSC_0847

Ardından söz alan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Batuhan Uludüz belirlenen katı atık bedellerinin esas ve usulleri ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Uludüz özellikle Esnaf-Tüccar ve Mesken ayrımının oranlamasının önemine dikkat çekti.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası adına son olarak Av. Adem Okur söz aldı. Okur, olayın hukuki boyutları hakkında bilgi vererek atılması gereken adımları anlattı. Toplantıya Esnaf ve Sanatkalar Odası Başkanı Muharrem Coşkun da katıldı. Coşkun, ZTSO ile ortak hareket ederek sorununun çözüme kavuşmasına katkıda bulunmak istediğini söyledi. Toplantıya katılan üyelerin de düşüncelerini paylaştığı toplantı sonrasında çıkan karara göre kapsamlı bir çalışma yapılması ve Zonguldak Belediyesi?ne konu ile ilgili görüş sunulması kabul edildi.

DSC_0843 DSC_0837