ZONGULDAK TİCARET VE SANAYİ ODASI HEYETİ MACARİSTAN’DA

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Heyeti Macaristan’ın Budapeşte kentinde Türkiye-Macaristan Ekonomik İşbirliğinin Geliştirilmesi Sempozyumu’na katıldı.İktisadi Araştırmalar Vakfı tarafından organize edilen “Türkiye-Macaristan Ekonomik İş Birliğinin Geliştirilmesi” konulu sempozyumda Macaristan’da iş yapmak isteyen Türk KOBİ’leri ve yatırımcı firmalara, Türkiye’de iş yapmak isteyen Macar KOBİ’leri ve iş adamlarına, iki ülkenin yatırım ortamı ve imkanları, hukuki kriterleri, teşvik uygulamaları ve öncelikli sektörler hakkında ilk elden bilgi verildi ve yerel yöneticilerle her iki ülkenin iş adamlarının bir araya getirildi.

2016-12-01-photo-00000129 2016-12-01-photo-00000119 2016-12-01-photo-00000120

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası adına Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Meclis Başkan Vekili Levent Sürmen, Meclis Üyeleri Mehmet Uzun, Ali Haydar Sungur ve Genel Sekreter Muharrem Sarıkaya’nın katıldığı sempozyum öncesi Budapeşte Başkonsolusluğu’nda yemek verildi. T.C. Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin’in de katıldığı sempozyumda otomotiv endüstrisi, sağlık hizmetleri, gıda endüstrisi, yeşil ekonomi, bilişim ve iletişim teknolojileri sektörü, yazılım endüstrisi gibi katma değerli alanlardaki gelişmeler masaya yatırıldı, olası işbirlikleri görüşüldü.