ZONGULDAK TİCARET VE SANAYİ ODASI TEKNOLOJİ TABANLI KOSGEB DESTEKLERİ İLE İLGİLİ OLARAK ÜYELERİNİ BİLGİLENDİRDİ

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB Zonguldak İl Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen Teknoloji Tabanlı KOSGEB Destekleri ( Araştırma Geliştirme, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı, Uluslararası Kuluçka Merkezi ve Hızlandırıcı Destek Programı, TEKNOPAZAR – Teknolojik Ürün Tanıtım ve Pazarlama Destek Programı, KOBİ TEKNOYATIRIM Kobi Teknolojik Ürün Yatırım Destek programı ve Stratejik Ürün Destek Programı ) ile ilgili bilgilendirme toplantısı ZTSO Toplantı Salonunda gerçekleşti.

Toplantı Genel Sekreter Muharrem SARIKAYA’nın açılış konuşması ile başladı. SARIKAYA açılış konuşmasında Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine  toplantıya göstermiş oldukları ilgi için teşekkür ederek,  kalkınmanın katma değerli ürünlerin üretim ve ihracaatta daha çok yer alması ile mümkün olacağını, yapmış olduğu düzenlemelerle devletin bu konuda uygun iklimi oluşturduğunu çok önemli teşvik ve destekler verdiğini belirtti. SARIKAYA KOSGEB İl Müdürü Güven AKTAŞ ve Uzman Soner KAYNAR’a da teşekkür ederek üyelerinin gerek bilgilendirilmesi ve gerekse destek ve teşviklerden yararlanmaları konusunda gösterdikleri olumlu yaklaşımdan dolayı teşekkür etti.

Toplantıda, KOSGEB İl Müdürü Güven AKTAŞ ve Uzman Soner KAYNAR katılımcılara sinevizyon eşliğinde söz konusu destekler hakkında detaylı bilgiler verdiler.

KOSGEB İl Müdürü Güven AKTAŞ, Stratejik ürün Destek programı ve KOBİ Tekno yatırımı Kobi Teknolojik Ürün Yatırım Destek programı ile ilgili bilgiler vererek, KOBİ Tekno yatırım destek programı, yatırım projesi sonrasında verilen destekleri, Makine Teçhizat ve yazılım giderleri desteği, personel giderleri, enerji giderleri hakkında bilgiler verdi. Aktaş açıklamasında, ayrıca Yatırım için alınacak makine teçhizat desteklerini de anlattı. KOBİ Tekno yatırımları hakkında da detaylı bilgiler veren KOSGEB İl Müdürü AKTAŞ, “KOBİ Tekno yatırım destek programı kapsamında yatırım proje süresi 36 ay olup, kurul kararı ile 6 aya kader ek süre verilebilir. Yatırım programı sonrası ise 12 ay desteklenir. Destek program kapsamında verilecek desteklerin üst limiti 5 milyon TL. dir. Bakanlık Kalkınma planları ve yıllık programlarda belirlenen hedefler ile stratejik dokümanlardaki öncelikler doğrultusunda bölgesel, sektörel ve ölçeksel kriterler ile teknoloji düzeyleri ve özel hedef gruplarını dikkate alarak iki katını geçmemek üzere destek üst limitini arttırabilir” dedi.

KOSGEB Uzmanı Soner Kaynar’da bilgilendirme toplantısında katılımcılara yatırım destek programı ile ilgili bilgiler vererek, yatırım yapmak isteyen müteşebbis girişimcilerin sorularını cevaplandırdı.

Toplantı sonrası açıklama yapan Zonguldak TSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir;
“Bilindiği üzere KOSGEB; KOBİ vasıfları taşıyan işletmelere maddi destek sağlayan önemli bir kurumumuzdur. KOBİ’lerin iş dünyasındaki etkinliğini ve rekabet güçlerini artırmak amacıyla geri ödemeli ve geri ödemesiz olmak üzere birçok destek programı bulunmaktadır. Bugünkü toplantımızda Teknoloji Tabanlı KOSGEB Destekleri hakkında üyelerimizi bilgilendirmeyi amaçladık. Teknoloji Tabanlı KOSGEB Destekleri; Araştırma-Geliştirme ve yenilik çalışmaları neticesinde ortaya çıkan yeni ürünlerin ticarileştirilmesi ve ülke ekonomisine kazandırılması ayrıca ülkemizin teknolojik ürün ihracatının artırılması ile işletmeler tarafından yapılacak teknolojik ürün yatırımlarının;  yurtdışından ithal edilen ara ürünlerin, ülkemizdeki milli kaynaklarla üretilmesini desteklemek amacıyla oluşturulmuş olup, söz konusu program kapsamında, işletme başına %70’lik bölümü geri ödemesiz olmak üzere, 5 milyon liraya kadar destek sağlanabilmektedir. Bu desteklere ulaşma noktasında biz oda olarak üyelerimizin yanındayız. Hem başvuru aşamasında hem de destek alan projelerin yürütülmesi noktasında üyelerimiz için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız ” dedi.