ZONGULDAK TSO TARIMA DAYALI İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

İlimiz Valisi Ali Kaban’ın öncülüğünde başlatılan ve odamızın da kurucu ortaklarından olduğu Tarıma Dayalı İhtisas Organize Bölgesi (Sera OSB) ile ilgili olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgeleri Başkanı Deniz Oruç başkanlığında bir heyet İlimizi ziyaret etti. Heyete Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir ve Genel Sekreter Muharrem Sarıkaya eşlik etti. Ziyarette Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi yapılması planlanan İlimiz Çaycuma ilçesi Burunkaya köyü hudutları dahilinde bulunan 524.494,72 m² alan yerinde görüldü. Yetkililerden arazi ile ilgili bilgi alındı. Arazi ile ilgili incelemelerden sonra İlimiz Valisi Ali Kaban ziyaret edildi.

Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgeleri Daire Başkanı Deniz Oruç süreçler ve Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (Sera OSB) yapılması planlanan arazi ile ilgili Vali Kaban’a ve proje paydaşlarına bilgiler verdi. Projenin gerçekleştirileceği arazinin bu iş için çok uygun olduğunu gördüklerini ifade eden Oruç burada gerçekleştirilecek olan Sera Organize Sanayi Bölgesi’nin Türkiye’nin yüz akı olacağını ifade etti.