ZONGULDAK’TA KADIN İSTİHDAMI ÖNÜNDEKİ ENGELLERİN KALDIRILMASI PANELİ DÜZENLENDİ

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ile Bülent Ecevit Üniversitesi Çaycuma Meslek Yüksek Okulu’nun ortak yürüttüğü, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı  Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesi  tarafından açılan ‘’Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu İle İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı’’na sunulan ‘’Karaelmas Diyarının Keşfedilmemiş Cevherleri İş Hayatında ‘’ projesi uygulamaları kapsamında Dedeman Otel Konferans Salonunda “Zonguldak’ta Kadın İstihdamı Önündeki Engellerin Kaldırılması Paneli” düzenlendi.

İŞKUR Zonguldak İl Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu Zonguldak İl Müdürlüğü ,KOSGEB Zonguldak İl Müdürlüğü, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, Aile Ve Sosyal Politikalar Zonguldak İl Müdürlüğü ve Zonguldak TSO Kadın Girişimciler Kurulu temsilcilerinin katılım sağladığı panelde her kurum kadın istihdamı ile ilgili bugüne kadar neler yaptıklarını ve kadın istihdamının önündeki engellerin kaldırılması için neler yapmayı planladıklarını anlattı. Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Akademik Danışmanı Yrd. Doç. ferdi Kesikoğlu’nun moderetörlüğünü yaptığı panel 2 saat sürdü. Son bölümde soru cevap kısmına geçildi. Panel katılan vatandaşlar özellikle kadın istihdamı ile ilgili sorularını yetkililere sorma fırsatı buldular.