AKADEMİK DANIŞMANIMIZ  TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 2014 yılında “Küresel Rekabette Başarı İçin Şehrimize Önem Vermeliyiz” sloganıyla, oda ve borsaların hizmet kapasitelerini artırmak amacıyla hayata geçirilen  “81 İle 81 Akademik Danışman Projesi” kapsamında Zonguldak il ve ilçe odalarının Akademik Danışmanı olarak 2 yıldır görev yapan Bülent Ecevit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Ferdi Kesikoğlu Türkiye birincisi oldu.

Proje kapsamında akademik danışmanlardan; yerel kalkınmaya yönelik proje üretmeleri, şehrin ekonomik ve sosyal durumu ile ilgili araştırma yapmaları, şehrin potansiyelinin kullanılması için oda ve borsalarımızın AB hibe ve destekleme programlarına, kalkınma ajanslarına ve benzeri kuruluşlara yapacakları proje başvuruları için proje yazmaları ve takip etmeleri beklendi. Zonguldak ili adına Merkez, Ereğli, Çaycuma, Devrek ve Alaplı TSO için danışmanlık görevi yürüten Yrd.Doç.Dr. Ferdi Kesikoğlu yoğun bir çalışma temposu ile her odanın gelişimine yönelik önemli katkılarda bulundu.

Konu ile ilgili açıklama yapan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir şunları söyledi: “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 2014 oda ve borsaların hizmet kapasitelerini artırmak amacıyla hayata geçirilen  “81 İle 81 Akademik Danışman Projesi” kapsamında odamız Akademik Danışmanı olarak görev yapmakta olan Sayın Yrd.Doç.Dr. Ferdi Kesikoğlu, TOBB’un yaptığı değerlendirme sonucu 81 il içerisinde birinci olarak göğsümüzü kabartmıştır. Kendisi ile geçirdiğimiz 2 sene boyunca bir çok konuda çalışma yürüttük. Özellikle üniversite-sanayi işbirliğinin arttırılması, Zonguldak iline ait ekonomik verilerin raporlanması ve meslek komitelerinin aktif bir şekilde çalışması konularında odamıza yapmış olduğu katkılardan dolayı kendisine teşekkür ediyor ve elde ettiği birincilikten dolayı da tebrik ediyorum. Ayrıca, Sayın Yrd.Doç.Dr. Ferdi Kesikoğlu’nu Akademik Danışman olarak odamıza öneren Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mahmut Özer’e de teşekkürü borç bilirim. Önümüzdeki dönemde de Üniversite ile işbirliğimizin artarak devam edeceğine inanıyorum.”