AVRUPA BÖLGELER MECLİSİ TOPLANTISINA KATILDIK

Odamız 11-14 Nisan tarihleri arasında Romanya’nın Temeşvar şehrinde düzenlenen Avrupa Bölgeler Meclisi Toplantısına Genel Sekreterimiz Muharrem SARIKAYA ile katılım sağladı.

Avrupa Bölgeler Meclisi (Assembly of European Regions – AER) yerel yönetimlere ağırlık verilmesini destekleyen politikacılar ve bölgesel düzeyde temsilci yetkisine sahip, Avrupadaki en büyük bağımsız bölgeler ağıdır. 35 ülkeden 250 bölge ve şehir ile 16 uluslararası teşkilatı bir araya getiren AER 1985 yılında kurulmuştur.

AER; Ekonomik ve Bölgesel Kalkınma Komitesi, Sosyal ve Halk Sağlığı Komitesi, Kültür, Eğitim, Gençlik ve Uluslararası işbirliği Komitesi, Fırsat Eşitliği ile ilgili Daimi Komite ve Kurumsal İşlerle ilgili Daimi Komite gibi alt çalışma gruplarından oluşmaktadır.

Avrupa Bölgeler Meclisi çalışmalarından üst düzeyde fayda sağlayabilmek için Zonguldak ilinin üyelik işlemleri Zonguldak Valisi Sayin Ali KABAN’ın talimatlarıyla İl Özel İdaresi tarafından başlatılmış olup yasal prosedür halen sürdürülmektedir.

IMG_0761

AER ile ikili ilişkilerin hızlı bir şekilde başlatılabilmesi ve üye kuruluşlar ile irtibat kurulabilmesi için Zonguldak ilinde bir heyet oluşturulmuştur. Zonguldak heyetinde Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası adına Genel Sekreter Muharrem SARIKAYA,  İl Özel İdaresi adına Genel Sekreter Yardımcısı Ali DOĞU, , Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı adına Strateji Geliştirme ve Programlama Birim Başkanı Mehmet CETİNKAYA ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden Gıda Mühendisi Şeyma YILDIZ yer almıştır.

Zonguldak heyeti 11-14 Nisan tarihleri arasında Romanya’nın Temeşvar şehrinde düzenlenen ve 200’den fazla katılımcının yer aldığı Avrupa Bölgeler Meclisi Toplantısına katılım sağlamıştır.

Başkanlığını Türkiye’den Dr. Hande Özsan BOZATLI’nın yürüttüğü AER’ın Temeşvar’daki toplantısında Türkiye’den Zonguldak ilinin yanında Antalya, Gaziantep, İzmir ve Kırşehir illerinden de temsilciler yer almıştır.