Batı Karadeniz İşbirliği Platformu?nun 12. Toplantısı Amasra?da gerçekleştirildi

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) koordinasyonunda, her ay düzenli olarak toplantı yapan Batı Karadeniz İşbirliği Platformu (BKİP) 2013 Eylül dönemi toplantısı Bartın Aktif İş Adamları Derneği (BAKİAD) ev sahipliğinde Amasra?da gerçekleştirildi.

BKİP?in 12. Toplantısına Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Faruk Tezel, BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, Bartın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ramazan Erdim, Zonguldak Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü İsmail Gürsoy ve Uzmanı Ümran Öztürk, Bartın Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mete Kaan Namal ve Uzmanı Osman Bahadır Kalecik, Karabük Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Sakin Eren ve Uzmanı Şahin Baş, Zonguldak TSO Genel Sekreteri Renda Okay, Bartın TSO Genel Sekreteri Ender Yeğen, Devrek TSO Genel Sekreteri Cihat Yaban, Safranbolu TSO Genel Sekreteri Ömer Tüfekçi, Bartın OSB Müdürü Oğuzhan Kasapoğlu, Zonguldak MESİAD Başkanı Ümit Velioğlu, Karabük Kredi Garanti Fonu Müdürü Bülent Esatoğlu, BAKİAD Genel Sekreteri Hasan Önder, ZONİAD Genel Sekreteri Hasbi Uzan, KASİAD Genel Sekreteri Murat Yetişir, Bartın GİAD Genel Sekreteri Uğur Gün, Kdz. Ereğli ERİD Genel Sekreteri Mehmet Özdemir, KOSGEB Bartın Hizmet Müdürlüğü Uzm. Yard. Koray Fidan ile Zonguldak TSO?dan Kemal Mert ve Erdem Koltuk katıldı.

Gündem maddelerinin önceden belirlendiği toplantının açılış konuşmasını yapan Bartın Aktif İş Adamları Derneği Başkanı Birol Dikyurt bölgesel ve sektörel kalkınma hedefi doğrultusunda BAKİAD tarafından sunulan hizmet ve faaliyetler hakkında genel bir bilgilendirme yaparak Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı faaliyetlerine katılım konusunda BAKİAD?ın tüm üyelerinin yönlendirildiğini belirtti.

DSC_0078

Ardından söz alan BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel, ev sahipliğinden ötürü Bartın Aktif İş Adamları Derneği yetkililerine ve yoğun katılım nedeniyle katılımcılara teşekkür etti. Batı Karadeniz İşbirliği Platformu?nun oluşturulma amacına değinen Tezel, BAKKA?nın önümüzdeki dönemde gerçekleştireceği hizmet ve faaliyetleri konusunda bilgilendirme yaptı. BAKKA?nın ana hedefleri arasında Batı Karadeniz Bölgesindeki sosyo-ekonomik politikaların, bölgedeki kurum ve kuruluşlardaki bireysel enerjiyi bölgesel sinerjiye çevirerek belirlenmesinin de olduğunu belirten BAKKA Genel Sekreteri Tezel, Ajans tarafından uygulanan mali destek mekanizmalarında gelinen son durumu katılımcılarla paylaştı ve merkezi karar alma süreçlerine etki edecek Batı Karadeniz Bölge Planı?nın Eylül ayı sonunda Kalkınma Bakanlığı?na sunulacağını bildirdi.

Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilen BKİP?in 12. Toplantısında 19-22 Eylül 2013 tarihlerinde Antalya?da gerçekleştirilecek 4.Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarına katılacak bölge Ticaret ve Sanayi Odaları tarafından yapılan hazırlıklar değerlendirildi.

Gündemin diğer bir maddesi olan Karabük ve Bartın illerinde gerçekleştirilmesi planlanan sektör günlerinin tarihleri ve içerikleri koşunda BKİP üyeleri tarafından görüş alışverişinde bulunuldu. Bartın?da ayakkabıcılık ve saya üretimi sektöründe, sektörel işbirliği oluşturma çalışmalarının devam ettiği bilgisi paylaşıldı ve sektör günü olarak ayakkabıcılık ve saya üretimi belirlendi.

BAKKA organizasyonunda 8 Ekim 2013?de Karabük?te gerçekleştirilecek KOBİ Zirvesi ve 14 Kasım 2013?de Dr. Hakan GÜRSU?nun katılımları ile Zonguldak?ta düzenlenecek İnovasyon Semineri etkinliklerinde öngörülen program ve içerik hakkında platform üyelerinin bilgilendirildiği toplantıda sektörel işbirliği mail gruplarına BKİP üyelerinin veri tabanlarının davet edilmesi suretiyle iletişim ağlarının güçlendirilmesi konusu değerlendirildi.

Bartın?da öncellikle erkek öğrenci yurdu olmak üzere özel öğrenci yurdu yatırımlarına olan ihtiyaca ilişkin olarak hazırlanan rapora ilişkin bilgi verildi ve 3 il yatırımcılarının Bartın?da yurt yatırımı yapılmasına yönlendirilebileceği ifade edildi.

BAKKA tarafından 2013 Yılı Teknik Destek ve Doğrudan Faaliyet Destekleri konularında Ajans uzmanları tarafından katılımcıların bilgilendirildiği toplantı, Batı Karadeniz İşbirliği Platformu?nun bir sonraki toplantısının 3 Ekim 2013 tarihinde Kdz. Ereğli MÜSİAD Şubesi ev sahipliğinde Kdz. Ereğli?de gerçekleştirilmesinin kararlaştırılmasıyla sona erdi.