GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK FUARI ÇAYCUMA’DA BAŞLADI

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı Çaycuma’da başladı. 29 Eylül – 02 Ekim 2016 tarihleri arasında devam edecek fuar Batı Karadeniz Bölgesinde ilk defa düzenleniyor.  Çaycuma ilçesinde düzenlenen fuara bölgesel ve ulusal düzeyde en az 50.000 ziyaretçinin katılması bekleniyor. Toplam 5.000 m2‘lik alana kurulan fuar, geniş ziyaretçi katılımı ve hitap edilen geniş ürün yelpazesiyle tüm bölgeye hareketlilik kazandırmayı, Türk Tarım Sektörünün ilerlemesi adına yeni teknolojilerin tanıtımını yapmayı, gıda ve tarım ürünlerinin yeni alıcılarla buluşturmayı, teknik ekipman ve makine konusunda yeniliklerin sektör temsilcileri ile bir araya getirilmesini sağlamayı ve bölge çiftçileri ile sektör temsilcilerini bir araya getirerek ticari bir platform oluşturmayı hedefliyor.

img_7492

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir ve Genel Sekreter Muharrem Sarıkaya’nın açılışına katıldığı fuar 2 Ekim Pazar gününe kadar devam edecek. Fuar hakkında açıklamalarda bulunan Metin Demir; ” Batı Karadeniz Bölgesinde ilk kez gerçekleştirilecek olan bu fuar bölgemizin ön plana çıkması ve isminin duyurulması açılarından büyük önem arz etmektedir. Fuar, tarım sektöründe faaliyet gösteren iş adamlarının profesyonel anlamda katılımcılar ile bağlantı kurulmasını sağlayarak bölge ticaretine katkıda bulunacaktır. Başta Zonguldak ili ve ilçeleri olmak üzere birçok komşu ilden fuar merkezine gerçekleştirilecek ziyaretler ile binlerce çiftçinin sektördeki yenilikleri, teknolojideki gelişmeleri takip etmeleri sağlanacaktır. Bundan sonraki süreçte de başka sektörler ile ilgili fuar organizasyonları olması temennimizdir.” dedi.