HORIZON 2020 VE COSME PROJELERİ BİLGİLENDİRME GÜNÜ

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) AB Bilgi Merkezi ile Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) AB Bilgi Noktası’nın 2016 yılı etkinlikleri kapsamında Doğu Marmara ABIGEM ve Avrupa İşletmeler Ağı  ortaklığında 06 Ekim 2016 Perşembe günü saat 14:00’de Zonguldak Deniz Kulübünde “Horizon 2020 ve Cosme Projeler Bilgilendirme Günü” gerçekleştirilecektir.

Horizon 2020 Programı, 80 milyar €’luk bütçesiyle, Avrupa’nın küresel rekabet edebilirliğini güçlendirmeyi amaçlayan, 2014-2020 yılları arasında yürürlükte olacak AB’nin yeni Araştırma ve Yenilik Çerçeve Programıdır. Bu program kapsamında KOBİ’ler daha önce yürütülen Çerçeve Programlarında olduğu gibi proje konsorsiyumları içerisinde yer alabilmekteler.

Avrupa İşletmeler Ağı, KOBİ’lerin inovasyon yeteneklerini güçlendirmelerinde destek olmak ve KOBİ’lere küresel iş olanaklarına açılan bir kapı sağlamak amacıyla 2008 yılında Avrupa Birliği’nin insiyatifi olarak kurulmuştur.

horizon-2020-ve-cosme-projeleri

Yerel destek ve uluslararası hedeflerin doğrultusunda ihtiyaçları olan danışmanlığı sunarak Avrupa işletmelerinin büyümeleri ve inovasyon yapmaları, iş ortakları bulmalarını ve finansa ulaşmalarına yardımcı olmak. Ayrıca büyüme odaklı KOBİ’lerin pazara inovatif ürünlerini uluslararası ölçekte sunmalarına yardımcı olmak.

Toplantı Yeri: Zonguldak Deniz Kulübü

Tarih: 6 Ekim 2016 Perşembe