IX TÜRKİYE TİCARET VE SANAYİ ŞURASINDA SORUNLARIMIZI BAŞBAKANA AKTARDIK

IX Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun evsahipliğinde Başbakan Binali Yıldırım ve ilgili Bakanların katılımıyla TOBB İkiz Kulelerde gerçekleştirildi. 81 ilin oda-borsa başkanları illerindeki en önemli 3 sorunu ve çözüm önerisini birinci ağızdan hükümete aktarma fırsatı buldu.

Şuraya Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile 365 oda ve borsanın yönetim kurulu başkanları ve meclis başkanları katıldı.

Başbakan Binali Yıldırım şurada yaptığı konuşmada, sanayi ve ticaret odası başkanlarının ifade ettiği sorunları şuraya katılan bakanlarla birlikte büyük bir titizlikle not ettiğine dikkati çekerek, “Bunların hepsine çözüm bulmak, ülkemizin ve milletimizin muasır medeniyetler yolculuğunda en önemli paydaşlarından biri olan siz sanayi ve ticaret erbabının önünü açmak, yolunu aydınlatmak, 65. Hükümet olarak bizim en önemli görevlerimizden biridir. Bundan emin olabilirsiniz. AK Parti iktidarı olarak geçtiğimiz 14 yılda hep bunu yaptık. ‘Her şeyi biz biliriz, biz yaparız’ zehabına kapılmadan, memleketin bütün paydaşlarını, her alandaki sivil toplum kuruluşlarını işin içine dahil etmek suretiyle vatandaşımızın, milletimizin beklediği en uygun, en ideal çözümü üretmeye çalıştık” ifadesini kullandı.

_end7381 _end7384

21447-3021447-20

Zonguldak ili adına Zonguldak Ticaret ve sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir’in söz aldığı toplantıya, Ereğli, Devrek,Çaycuma,Alaplı Ticaret ve Sanayi Odaları Yönetim Kurulu Başkanları da katıldı. Şurada, daha önce Zonguldak TSO önderliğinde yapılan istişare toplantılarında belirlenen 3 ana sorun olarak belirlenen Batı Karadeniz Kalkınma Projesinin(BAKAP) hayata geçirilmesi, Ulaşım altyapısının tamamlanması ve Ereğli Demir Çelik Fabrikasının (ERDEMİR) satış, satınalma ve nakliye politikalından kaynaklanan bölgeye yönelik sorunları ve çözüm önerileri Başbakan Binali Yıldırım ve Bakanlardan oluşan heyete aktarıldı.