K BELGESİ ALMIŞ BULUNAN ÜYELERİMİZİN DİKKATİNE

Anayasa Mahkemesi?nin, 08.11.2012 tarih ve 2012/173 sayılı kararıyla, 4925 sayılı Kanunun yetki devrine ilişkin maddesini; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının karayolu taşımacılığı alanındaki bütün yetkilerinin herhangi bir sınırlama veya istisna konulmaksızın devrine olanak sağladığı, bunun yasama yetkisinin devredilmezliği ilkesini ihlal ettiği gerekçesiyle iptal etmiştir.

Anılan iptal kararı 28 Aralık 2013 tarihi itibariyle yürürlüğe girmiş olup, halihazırda TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmekte olan 1/796 sayılı Kanun Tasarısında 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu?nun yetki devriyle ilgili maddesinin yeniden düzenlendiği bilgisine ulaşılmıştır. 28 Aralık 2013 tarihi itibariyle yetkilendirilen Odalarca yapılacak işlemlerin geçerliliği konusunda tereddütler oluştuğundan, Odalar tarafından kullanılan sistem geçici olarak askıya alınmıştır.

Dosyası Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası?nda olanların, acil işlemlerini sonuçlandırabilmeleri için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bölge Müdürlüğünde başvurmaları gerekmektedir.

Üyelerimize ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

İLETİŞİM ADRESİ:

ULAŞTIRMA,DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI