KOSGEB FAİZSİZ KREDİLERİNİN KULLANILMASI İLE İLGİLİ TÜM SORUNLAR ZTSO’DA TARAFLARIN KATILIMI İLE MASAYA YATIRILDI

İlimizde faizsiz kredi imkânından yararlanmak üzere KOSGEB’e müracaat eden işletmelerin bu süreçte yaşadığı sorunların giderilmesi için Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nda toplantı yapıldı.
Toplantıya Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Genel Sekreter Muharrem Sarıkaya, Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Coşkun, Kosgeb İl Müdürlüğünden İl Müdürü Güven Aktaş ve Uzman Soner Kaynar, Zonguldak Mali Müşavirler Odası Başkanı Polat Sezgün, Garanti Bankası Şube Müdürü Avni Sönmez, Yapı ve Kredi Bankası Şube Müdürü Ahmet Cumhur Diler, Ziraat Bankası Zonguldak Ticari Şube Müdürü Serdar Koçak, Akbank Şube Müdürlüğünden Beytül Döner ve Dilek Ketenci, İş Bankası Şube Müdürü Serdar Cihat Utku, Denizbank Şube Müdürü Sıtkı Ejder, Halk Bankası Şube Müdürü Metin Tütün, Vakıflar Bankası Şube Müdürü Erdem Erol katıldı.
Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir’in açılış konuşmasından sonra söz alan Kosgeb İl Müdürü Güven Aktaş kredilerle ilgili Türkiye ve Zonguldak istatistiklerini paylaştıktan sonra kredi için müracaat eden ve ekonomik sürdürülebilirliği olan tüm işletmelere kredinin kullandırılmasını uygun bulduklarını ifade etti. Halen bankalarda işlemleri devam eden yaklaşık 1300 adet işletme bulunduğunu Kosgeb kredi süreçlerinin azaltıldığını ve işlemlerin hızlandırıldığını belirterek bunların işlemlerinin hızlı bir şekilde sonuçlandırılmasının uygun olacağını ifade etti. Bankalarda bekleyen dosyaların sonuçlandırılması sonrasında yedeklerle ilgili işlemlerin yapılabileceğini söyledi.
Toplantıya katılan banka yetkilileri de ekonomik sürdürülebilirliği olan ve prosedürde istenilen koşulları karşılayan işletmelerin tamamının söz konusu krediyi bir an önce kullanabilmesi için çalıştıklarını ifade etiler.
Sorunların çözümüne yönelik olarak katılımcıların direkt haberleşebileceği bir iletişim platformu oluşturulması kararlaştırılarak toplantı sonlandırıldı.

SİTE İÇİ ARAMA

ONLINE İŞLEM
alt text alt text
KURUMSAL E-POSTA