Limited Şirket Hisse Devri (Şirket Çok Ortaklı Olacaksa)

(1) Esas sermaye paylarının geçişlerinin tescili için aşağıda sayılan belgelerle otuz gün içinde ilgili müdürlüğe başvurulur (TSY-103):

GEREKLİ EVRAKLAR

1) Şirket sözleşmesinde aksi öngörülmemişse esas sermaye payının devrine onay veren noter onaylı Genel Kurul Toplantı Tutanağı (Çok Ortaklı)  (2 asıl)

2) Hazır Bulunanlar Listesi (2 adet asıl)

3) Çağrılı genel kurullarda Gündem Kararı (2 adet fotokopi)

4) Çağrılı genel kurullarda gündemin yayımlandığı sicil gazetesi fotokopisi ile iadeli taahhütlü gönderi fotokopileri

5) Esas sermaye payının devrine ilişkin tarafların imzaları noter onaylı devir sözleşmesi (2 asıl) veya payın miras, eşler arasındaki mal rejimi veya icra yoluyla geçmesi halinde buna ilişkin belge

6) Pay defteri Sayfası  (devir alan ortağın kaydedildiği sayfalar) (1’er adet noter onaylı)

7) Dilekçe (Zonguldak Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanlığına)

8) Dilekçe (Zonguldak Ticaret Sicili Müdürlüğüne)

9) Şirkete devir neticesinde yeni ortaklar giriyorsa yeni ortakların; fotoğrafı (5 adet), nüfus cüzdan fotokopisi ve ikametgah belgesi  (2’şer adet)

10) Tüzel kişilik ortak oluyor ise;

-Tüzel kişiliğin ortaklar kurulunun / yönetim kurulunun alacağı iştirak ve temsilci kararı noter onaylı örneği ( 2 adet asıl), Bu kararda; ortak olunacak şirkete iştirak ve bu şirkette kendilerini temsile yetkili kişi belirtilecektir.

– Tüzel kişiliğin temsilcisinin; fotoğrafı (5 adet), nüfus cüzdan fotokopisi ve ikametgah belgesi (2’şer adet).

Notlar:

a) Pay devirlerinde; pay adedinin tam sayı olacak şekilde yapılması zorunludur.

b) Yeni ortak giriş var ise ortağın ad ve soyadı, vatandaşlıkları ve Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı ise T.C. kimlik numarası, yabancı uyruklu ise, vergi numarası belirtilmelidir.

c) Yabancı uyruklu ortağın;

Varsa İkamet İzin Belgesi noter tasdikli sureti (1 adet asıl) veya  adresi yurtdışında ise adresi gösterir beyan

Tercüme edilmiş noter onaylı pasaport sureti (1 adet asıl – 1 adet fotokopi)

Potansiyel vergi görüntüleme belgesi eklenmelidir.

Fotoğraf (5 adet)

c) Hisse devri kararlarında sermayenin ödendiğinin belirtilmesi gerekmemektedir. Belirtildiği takdirde sermayenin ödendiğine ilişkin SMMM raporu ve faaliyet belgesi eklenmesi gerecektir.

Not: https://mersis.gtb.gov.tr/ adresinden elektronik başvuru yapmanız gerekiyor.

SİTE İÇİ ARAMA

ONLINE İŞLEM
alt text alt text
KURUMSAL E-POSTA