METİN DEMİR TOBTİM YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI OLDU

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin DEMİR, TOBTİM Uluslararası Ticaret Merkezi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevine seçildi.

TOBTİM, Türkiye’nin en büyük meslek kuruluşu olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin kurumsal desteği ile dünya ve ülke çapında öncü, girişimcilik ruhu taşıyan, yurtdışındaki ilk Ticaret ve Ofis Merkezi olmuştur. Özellikle ihracat yapan küçük ve orta boy işletmelerin yanı sıra tanınmışlık düzeyi yüksek ya da büyük ölçekli Türk firmalarının uluslararası piyasalarda doğrudan ve yerinde pazarlama yapabilmelerini kolaylaştırma misyonu ile çalışmaktadır. Yönetim Kurulu Başkanlığını Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar’ın yaptığı TOBTİM ilk büyük projesi olan Arkadia Türk Ticaret Merkezi projesini 2005 yılında Moskova’da hayata geçirmiştir.

TOBTİM Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Zonguldak TSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin DEMİR konu ile ilgili yaptığı açıklamada “TOBTİM Uluslararası Ticaret Merkezleri A.Ş Yönetim Kurulu toplantımızı gerçekleştirdik. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevine seçilmem nedeni ile Sayın Türkiye Odalar ve Borsalar Birlik Başkanım Rifat HİSARCIKLIOĞLU’na; Ege Bölgesi Sanayi Odası ve   TOBTİM Uluslararası Ticaret Merkezi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanım Ender Yorgancılar’a  ve tüm yönetim kurulu arkadaşlarıma teşekkür ederim. Tarafıma verilen bu görevi layığı ile icra etmek üzere tüm enerjimle çalışacağım. Toplantımızın devamında 2001-2018 yılları arasında yönetim kurulu başkanlığı döneminde yapmış olduğu çalışmalar ve katkılarından dolayı Sayın Halim Mete’ye teşekkür plaketimizi takdim ettik. Yeni dönemde bizler de bu çalışmaların üzerine koyarak yolumuza devam edeceğiz” dedi.