Slayt Gösterisi

TİCARET SİCİLİ BELGELERİNİ MERSİS ÜZERİNDEN ALABİLİRSİNİZ

Ağustos 31, 2020 by yonetici in Slayt Gösterisi with 0 Comments

Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) üzerinden söz konusu belgelerin güvenli elektronik imza ile online verilmesine ilişkin T.C. Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin ortak yürüttüğü çalışmalar tamamlanmış olup, 21.08.2020 tarihi itibariyle Odamız Zonguldak Ticaret Sicili Müdürlüğü’nde hizmete alınmıştır.
Belge talep adımları aşağıdaki gibidir:
Şirket / işletme / kooperatifi temsile yetkili herhangi biri tarafından https://mersis.gtb.gov.tr’ye MERSIS kullanıcı bilgileri ile giriş yapılır. Talep sırasında e-imza zorunluluğu bulunmamaktadır.
“Başvurular” sekmesinden “Belge Başvurusu”na girilerek belge talep edilecek şirket / işletme / kooperatif seçilir.
Talep edilen belge ve talep gerekçesi yazılarak kaydedilir.
Başvuru özetindeki “Belge Ödeme Işlemleri”ne giriş yapılarak sanal pos aracılığı ile ödeme yapılır.
Ödemesi yapılan belge talebi Ticaret Sicili Müdürlüğü onayına düşer.
Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra belge, Ticaret Sicili Müdürlüğü yetkilisi tarafından güvenli elektronik imza ile imzalanır.
Talep sahibi imzalı e-belgeyi “Belge Başvuruları” adımından indirerek yazdırabilir.
ERİŞİM SAĞLANAN BELGELER
Ticaret Sicil Tasdiknamesi
Merkez Nakli Belgesi
İflas Konkordato Belgesi

• Belge talepleri mesai saatleri içerisinde gerçekleştirilmektedir.