UMEM BECERİ?10 PROJESİ FİRMALARA YENİ İMKANLAR SUNUYOR

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Salih Demir, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğiyle uygulanan Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri’10 projesinin kapsamı genişletildiğini söyledi.

Zonguldak TSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Salih Demir, hazırlanan yeni protokolle tüm meslek liselerinde mesleki eğitim kurslarının açılabileceğini belirterek, ?Tüm şahıs firmaları ve bir çalışanı olan şirketler de UMEM Beceri’ 10 Projesinden eleman temin edebilecekler. Bu yeni protokol kapsamında özel sektörün ve sanayinin nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması yönünde önemli bir adım atılmış oldu? dedi.

Zonguldak TSO Başkanı M. Salih Demir, ?Artık tüm meslek liselerinde kurs açılabilecek. Yenilenen protokolle Türkiye?nin tamamında bulunan meslek liselerinde, sanayi, hizmet, tarım ve sigortacılık sektörlerinde mesleki eğitim kursları açılabilecektir? diyerek bu imkandan faydalanılması gerektiği vurguladı.

?FİRMALARIN TALEBİNE GÖRE KURSLAR AÇILACAK?

Yeni protokol çerçevesinde firmaların talep ettiği alanlarda her ilde ve ilçede iş ve meslek edindirme kursları açılabileceğine dikkati çeken Başkan Demir, ?Yeni kurs merkezleri proje kapsamına alındı. Yapılan değişiklikle birlikte Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) bulunan özel meslek liseleri, üniversiteler ve TOBB ile oda/borsalar tarafından kurulan eğitim merkezlerinde kurs açılabilecektir. Yeni protokolle tüm şahıs firmaları ve 1 çalışanı olan şirketler de UMEM Beceri?10 projesinden eleman temin edebilecektir. Getirilen bu yenilikle, Türkiye?deki şirketlerin yüzde 35?ini oluşturan 1 çalışanı olan firmalar da proje avantajlarından yararlanabilecektir. Ayrıca isteyen firmalar, İŞKUR kayıtlarında bulunan kişileri direkt istihdam edebilecektir. Bunun için firmaların yapması gereken tek şey üye oldukları oda/borsaya başvurmak ve UMEM Beceri?10 Projesi Eğitim Programı İşveren Taahhütnamesini doldurmaktır? diye konuştu.

“TEŞVİKLER 81 İLDE GEÇERLİ OLACAK”

Proje kapsamında firmaların 4,5 yıla varan istihdam teşviklerinden faydalandığını belirten Zonguldak TSO Başkanı Demir, ?18-29 yaş arası erkekler ve yaşa bakılmaksızın kadınları istihdam eden firmalar için 4,5 yıla varan, 30 yaş üzerindeki erkekleri istihdam eden firmalar için 3,5 yıla varan süreyle ?Sigorta Primi İşveren Payı? ödemeleri kamu kaynaklarından karşılanacaktır. Firmaların yararlanacakları istihdam teşvikleri belirli illerde değil, 81 ilin tamamında geçerli olacaktır. UMEM Beceri 10 Projesi kurslarına katılan kursiyerler teorik ve işbaşı eğitimi süresince günlük 25 TL alacak, kursiyerlere kurs süresince ?Genel Sağlık Sigortası? yaptırılacaktır? dedi.

Detaylı bilgi almak ve ihtiyaç duyulan elemanın talep edilmesi için www.beceri10.org.tr ve www.umem.org.tr adreslerinden ve 7/24 UMEM Beceri?10 Çağrı Merkezi 444 86 36?dan iletişime geçilebileceği veya Oda?ya başvuru yapabileceği ifade edildi.

Firmalar için UMEM Beceri’10

UMEM Beceri?10 ile Firmalar

• İhtiyaç duyduğu mesleklerde kursların açılmasını sağlayacak,
  • Bu meslek kurslarında eğitim görenlere hiçbir mali yükümlülük altına girmeden staj imkânı sağlayacak,
  • İşe almayı düşündüğü kişiyi iş başında görme imkânı elde edecek,
  • Bu meslek kurslarında yetişen elemanları istihdam etmekle,hem nitelikli elemanlara kavuşacak hem de istihdam teşviklerinden yararlanacaktır. (Bknz. istihdam teşvikleri)

UMEM Beceri?10 projesi Kamu-Özel Sektör-Üniversite işbirliğinde geliştirilen en büyük ve en esnek projelerden biridir.

Bu kapsamda firmalar;

• Eğitim müfredatı konusunda görüş bildirebilir,
  • Mülakatlar yapılırken, meslek kursuna katılacak kişileri seçebilir,
  • Eğitimleri, firma bünyesinde verebilir,
  • Eğitimlere, ustaları ve ustabaşlarını gönderebilir,
  • Kurslar sırasında, kursiyerleri ziyaret edebilir.

Projede NASIL yer alabilirim?

Projeye iki şekilde başvuru alınmaktadır.

1. Proje web siteleri üzerinden ?Nitelikli Çalışan Arıyorum? sekmesinden(Bknz.http://bbs.beceri.org.tr/BBS/welcome.do
  2. Bağlı olduğunuz Ticaret ve Sanayi Odası / Sanayi Odası Genel Sekreterliklerine direkt başvuru ile

NOT: Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri?10 Projesi Eğitim Programı İşveren Taahhütname çıktısını sitemizden alıp doldurup Oda?mıza ulaştırabilirsiniz.

Taahhütname için tıklayın…