ZONGULDAK TİCARET VE SANAYİ ODASINDA SERA OSB İLE İLGİLİ TOPLANTI GERÇEKLEŞTİ

İlimizde kurulum çalışmaları devam eden tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgesi(SERA OSB) ile ilgili olarak odamızda bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Özkan, Genel Sekreter Muharrem Sarıkaya, BAKKA Genel Sekreter Vekili Serkan Alkan,  BAKKA Strateji Geliştirme ve Programlama Birim Başkanı Mehmet Çetinkaya, Paşalar Firması Yetkilisi Yüksel Cenk ve  METAŞ  Tarım ve Seracılık Genel Müdürü Mehmet Taşçı katıldı.

Toplantıda seraların hangi teknoloji ile kurulmasının daha doğru olacağı, ısıtma sistemlerinin alternatifleri, üretimde hangi ürünlere ağırlık verilmesinin daha doğru olacağı, coğrafi ve bölgesel koşulların avantajları,pazarlama ve satış imkanlarının neler olabileceği gibi konular detaylı olarak görüşüldü. METAŞ  Tarım ve Seracılık Genel Müdürü Mehmet Taşçı tecrübelerinden yola çıkarak bu bölgede Sera Organize bölgesi kurulmasının lojistik ve iklim olarak çok doğru bir tercih olacağını, bu bölgenin yılın onbir ayında üretim yapmaya elverişli olduğunu söyledi.