ZONGULDAK TSO?DA ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE BİLGİLENDİRME

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencilerini ağırladı.

IMG_0967

Öğretim görevlileri İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Güldem Özatagan, Doç. Dr. Semahat Özdemir, uzman Kısmet Ceyhan, Dr. Feray Gecer Sargın, Gülüzar Öz ve Umut Erdem öncülüğüne 21-28 Ağustos tarihlerinde araştırma yapmak üzere Zonguldak?a gelen 30 kişilik grup Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası?nda şehrin ekonomik yapısı hakkında bilgi aldı.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleşen bilgilendirme toplantısında şehrin durumunu anlatan tanıtım filmi seyredilmesinin ardından Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Metin Demir ve Zonguldak TSO Başkanı Salih Demir?in Danışman Mehmet Zekai Aktan tarafından detaylı bilgiler verilip sorular yanıtlandı. 21 ? 28 Ağustos 2013 tarihlerinde Zonguldak’ta alan araştırması yapmak üzere öğrencilerle birlikte geldiklerini belirten İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Güldem Özatagan, ?Bu araştırmanın amacı öğrencilere çalışmalarında kendilerine yardımcı olacak verileri toplamak, Zonguldak’ın ekonomik ve mekânsal gelişimini anlamak ve kurum görüşleri almak? dedi. IMG_0973

Zonguldak?ın ekonomik yapısı hakkında bilgiler veren Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Metin Demir, Filyos Vadisi Projesi ve ÇATES?in önemine vurgu yaptı. Kömür ve demir çeliğin dışında üretim ve istihdam alanlarının oluşturulması çabalarının olduğuna dikkat çeken Demir, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası olarak girişimcinin bilgilendirilmesi ve şehrin gelişimi konusunda çaba sarf edildiğini vurguladı.

Mehmet Zekai Aktan ise kömür üretimi ve dünyadaki önem konusunda bilgilendirme yaparken yöneltilen sorular yanıtlandı.

IMG_0989