ZONGULDAK TSO’DAN “PERAKENDECİLİKTE BAŞARININ SIRLARI” EĞİTİMİ

2Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası tarafından  Eğitim Günleri kapsamında dün Zonguldak Dedeman Otel’de “Perakendecilikte başarının sırları” konulu halka açık ücretsiz seminer düzenlendi. Seminere katılımcı olarak PDA Eğitim Danışmanlık Genel Koordinatörü Abdulkadir Özbek, Batik Yönetim Kurulu Başkanı Metin Ziyal ve Kişisel Gelişim Uzman Ahmet Şerif İzgören katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı?nın ardından seminere geçildi. Seminere  konuşmacı olarak Kişisel Gelişim Uzmanı Abdulkadir Özbek, “Müşteri  kazandıran hafıza” konusunda eğitim verirken Batik Yönetim Kurulu  Başkanı Metin Ziyal katılımcılar ile söyleşi yaptı. Ardından Ahmet Şerif  İzgören “Sizin dükkan torunlara kalır mı? İletişim, kurum kültürü, gelecek, kurumsallaştırmak, mücadele ruhu, girişimcilik, proje yönetimi,  liderlik” konularında seminer verdi.

Yaklaşık 4 saat süren seminere Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Salih Demir, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, DemirPark Genel Müdürü Makbule Demir, TSO Kadın Girişimciler Kurulu  Başkanı Nurcan Abay, ZTSO Genel Sekreteri Renda Okay, Demir Grup Yönetim  Kurulu Üyesi Metin Demir, çok sayıda kadın girişimci ile iş adamlarının  yanı sıra üniversite öğrencileri katıldı.

Seminer Ahmet Şerif İzgören?in gerçekleştirdiği söyleşi ve ardından  kitaplarının imzalanmasıyla son bulurken programın sonunda da  katılımcılara Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası tarafından sertifika verildi.

AYDA BİR İKİ DEFA TOPLANTI YAPACAĞIZ

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Salih Demir, ZTSO Eğitim  günleri kapsamında verilen semineri değerlendirirken şunları ifade etti: ?Ben öncelikle katılımcılara çok teşekkür ediyorum. 500?den fazla  üyelerimiz ve üniversite öğrencilerimiz bu etkinliğe katıldı. Genci  yaşlısı herkes buradaydı. Hepsine çok teşekkür ediyorum; çünkü biz böyle toplantılara katılımın az olmasından dolayı böyle toplantıları fazla  yapmak istemiyorduk. Ancak böyle katılımlar olduğu sürece biz de  perçinleniyoruz. Bundan sonraki süreçte ayda 1 veya 2 defa böyle  toplantı yapmayı planlıyoruz. Bana göre bu toplantının çok faydalı  olduğunu düşünüyorum. İnşallah arkadaşlarımızdan da buradan aldıkları bilgilerler daha başarılı olacaklarına inanıyorum. Zonguldaklı  halkımızın bizim yaptığımız toplantılara katılarak bizleri perçinlemesini istiyoruz.?

KOLAY YÖNTEMLER İLE KENDİMİZİ GELİŞTİREBİLİRİZ

PDA Eğitim danışmanlık Genel Koordinatörü Abdulkadir Özbek, günlük  hayatta çokça rastlanan isimleri unutmalarımızın önüne geçilebileceğini  ve bu tekniğin çok kolay olduğundan bahsederek, ?İnsanların son zamanlarda en çok dert yandığı şeylerden bir tanesi bu bir çok kişi ile  tanışıyoruz. İsimlerini hemen unutabiliyoruz ve tanıştığımız kişi ile  karşılaştığımız da ismini hatırlayamazsak eğer mahcup durumuna  düşüyoruz. Özellikle bugün Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası?nın daveti  üzerine müşteri kazandıran hafıza semineri için geldim. Bu konu çok önemli bir dükkana gittiğimizde bir satış danışmanı ismimiz ile hitap  eder ise, ismi ile hitap edilen kişi o yere bir bağlılık hissediyor. Kendisine değer verildiğini hissediyor. İsimleri hafızaya alma çok zor  bir şey değil, insanlar bunları bilmedikleri için zorlanabiliyorlar.  Burada bugün bunun için bir seminer verdik. Çok de zevkli bir şekilde gerçekleştirdik ve bu sistemin ne kadar da kolay olduğunu gösterdik. Bir  birini tanımayan 15 kişiyi sahneye aldık ve hiç tanımadıkları bir  kişiyi daha çıkararak çıkan kişilerin isimlerini çok kolay bir şekilde  öğrenmesini sağladık.? dedi.

ÖĞRENCİLERE BU DERSİN ANLATILMASI ÖNEMLİ

Özbek bu tekniğin ders olarak işletilmesinin öğrenciler için çok  yararlı olacağını vurgulayarak şöyle devam etti:?Şimdiye kadar 79 ili  gezdim. Son durak Zonguldak dedik bugün için buradan da sonra bir çok  ile daha gideceğiz. Amacımız bu sistemin Milli Eğitime kazandırılması ve  eğitim sistemimizde uygulanmasıdır. İnsan kendi beyninin nasıl  çalıştığını öğrensin ve rahat etsin istiyoruz. Öğrencilerimiz zorlu sınavlara giriyorlar saatlerce, günlerce, aylarca hazırlanıyorlar. Aslında bu sistemle çalışsalar hem çok daha zevkli hem de çok daha  yararlı olabileceğini düşünüyorum.?

EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Özbek konuşmasının son bölümünde emeği geçenlere teşekkür ederek  şunları söyledi: ?Bugün biz özellikle YGS olması nedeni ile katılımın  çok düşük olacağını zannettik. Ama salonumuz neredeyse doldu. Ben  Zonguldak?ın önemli ölçü de ilgisi vardı. Buradan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası?na ve DemirPark yönetimine, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.?