ZTSO VE BAKKA İŞBİRLİĞİ İLE DÜZENLENEN GİRİŞİMCİLİK KURSU SONA ERDİ

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ile Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı arasında imzalanan protokol kapsamı dahilinde yapılan 1. Uygulamalı Girişimcilik Kursu sona erdi. 26 Eylül Pazartesi günü ZTSO Hizmet Binasında başlayan ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’, 29 Eylül Perşembe günü son buldu.

Kursiyerlere iş hayatında ki karşılaşabilecekleri temel bilgiler ve KOSGEB ‘ten alınacak destekler için bilgi aktarımı yapıldı. Toplam 32 saat eğitim verilirken, 30 kursiyer sertifika almaya hak kazandı. Kursiyerler aldıkları bu sertifika ile küçük ve orta ölçekli iş yeri açmaları halinde 50 Bin TL hibe, 100 bin TL kredi hakkı elde etmiş oldular.

img_7491

Konu hakkında açıklama yapan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, girişimcilik kurslarının önümüzdeki günlerde de devam edeceğini belirterek, “BAKKA ile yapmış olduğumuz protokol kapsamında gerçekleştirdiğimiz ilk kursu tamamlamış bulunuyoruz. Toplam 30 kursiyerimiz girişimcilik kursunu tamamladı. Ekim ayı içerisinde de 2. sini gerçekleştireceğiz. Hedefimiz, girişimcilik kurslarını daha da yaygınlaştırmak” dedi.